söndag 19 oktober 2008

Stadsjeepar - till vad?

Det har blivit allt svårare att sälja nya och även begagnade stadsjeepar. Stadsjeepar är ett märkligt fenomen; terränggående maskiner avsedda för stadstrafik. De är svåra att hitta parkeringsutrymme för, ostabila och välter lätt, extremt farliga för bilister i andra fordon vid krockar eftersom de kör in ovanför krockdämpande zoner, bensinslukande, genom sin storhet benägna att invagga föraren i en känsla av osårbarhet vilket ökar olycksrisken, stora källor till utsläpp av koldioxid, dyra i skatt och försäkringar med mera.

Nu inbjuder vi bloggare att komma med förslag på vad man kan använda stadsjeepar till så att de inte behöver vara ute i trafiken. Välkomna med förslag!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det måste finnas mycket man kan göra med en stadsjeep. Om man tar av hjulen och har den i sin trädgård så kan det bli en utmärkt friggebod, ett hönshus eller ett växthus. När andrahandsvärdet på sådana bilar blir neråt ett par tusenlappar ska jag absolut köpa några.

Trädgårdsintresserad

Anonym sa...

Kan inte militären ha dem som mål vid övningskjutning med granatkastare?

Anonym sa...

Förbud i Schweiz?

Schweitzarna har blivit så arga på stadsjeepar att det ska bli en folkomröstning om huruvida de ska förbjudas i landet. Framför allt ogillar man SUV-bilarnas höga koldioxidutsläpp.

Se mer på Vetenskapsradions hemsida.

Åke Andersson sa...

Det finns de som anser att en stadsjeep är en rullator för förståndshandikappade

Anonym sa...

Bojsten?

Jag tror att stadsjeepar kan användas även för miljöandamål. Exempelvis kan man ha stadsjeepen som bojsten vid båtbryggan. Om man har öppna vindrutor så blir bilen en utmärkt plats för fiskyngel som annars numera har svårt att finna bra sådana miljöer.
Kanske kan man även fånga kräftor i stadsjeepar?
Man kan även tänka sig att ha vattenfyllda jeepar på land med fiskar i, som fiskodling, eller trivselakvarier. Eller?